1976 - OMTRENT DE PERIODE VAN HET ALBUM OOK VOOR JOU
KNACK, HET LAATSTE NIEUWS, GAZET VAN ANTWERPEN, HET VOLK, HET LAATSTE NIEUWS, DE STANDAARD, en ander.

“KNACK”, Peter Cnop, 7 juli 1976

“Kris de Bruyne is één van de vedetten, misschien wel dé vedette”.

“HET LAATSTE NIEUWS”, onbekend, 14 augustus 1976

“Met de Familie De Bruyne alles goed. Mallemunt kan getuigen. Eerst Koen, met zijn vernuftig toetsenwerk en sterke begeleidingsgroep.
Dan Kris.
Niet iedereen heet De Bruyne”.

"GAZET VAN ANTWERPEN", Herman Van Doninck, 28 april 1997

"Kris de Bruyne met klassiekers als "'s Nachts, Als het Donker Is", "Lieve Jacoba", "Amsterdam", … gaf een sobere maar schitterende prestatie weg. Een De Bruyne die recht naar de keel grijpt".

“KNACK”, Peter Cnop, 13 november 1975

“Koen de Bruyne heeft een te rijke muzikale verbeelding om zijn arrangementen in het kopiewerk te laten stranden. De gelijkmatige aanpak en verwerking maakt van wat ik maar de Kris de Bruynenummers zal noemen, een prachtige suite, die tot de krachtigste werken behoort die er in dit taalgebied, en ook ver daarbuiten te horen viel.

“Ook voor Jou” is een indrukwekkende plaat, waar Kris de Bruyne bevestigt wat iedereen al wel in hem had vermoed”.

“HET VOLK”, J.D.C., 29/30 november 1975

“Kris de Bruyne triomfeert in Beursschouwburg Brussel”.

“Vroeger was er in Vlaanderen een kunstvorm…”

“Op gegeven ogenblik echter was de vraag naar Vlaamse rock zo groot, dat Kris de Bruyne besloot die richting uit te gaan. Hij vormde een groep, rockte er stevig tegen aan. Sindsdien is zijn tweede solo-LP verschenen, gaf hij een première van zijn nieuw programma in de Beursschouwburg in Brussel.

Kris de Bruyne kreeg langdurig applaus van de nokvolle Beursschouwburg. Terecht dachten wij, alleen zou hij nog wat moeten letten op zijn articulatie, en af en toe eens uit zijn egocentrisme moeten treden”.

“HET LAATSTE NIEUWS”, Jan V.H., 3 december 1975

“In de blauwen gehouden meesterwerk.

Het is wel even wachten geweest, maar het tweede soloalbum van Kris de Bruyne is een schot in de roos”.

“GAZET VAN ANTWERPEN”, H.V.D., December 1975

“Kris de Bruyne : goed voor geschenkverpakking. …
Zonder enig voorbehoud kunnen we de LP van Kris de Bruyne “Ook Voor Jou” als een muzikale voltreffer aanbevelen. Dat is niet min als men weet dat hij alle nummers schreef, zong en zichzelf met akoestische gitaar begeleidde. …
Maar toch, zonder zwaar te willen tillen aan de inhoud van dit soort songs vallen enkele nummers tekstueel wat te licht uit. Wij denken daarbij aan “Amsterdam”, dat beslist iets meer had mogen meekrijgen, dan de oppervlakkige verzen waarmee het nu werd bedeeld”.

“HET VOLK”, J.D.C., Januari 1976

“Ook Voor Jou … Prachtige Muziek. …
“Ook Voor Jou” doet ons denken aan de enorme afstand die het Vlaamse Lied in pakweg zes jaar heeft afgelegd. Als Kris nu nog zijn horizon wil verruimen, dan zien we niet in wat de algemene erkenning van zijn talent; zelfs buiten onze grenzen, nog zou kunnen tegenhouden”.

“DE STANDAARD”, Paul Van Mossevelde, 4 oktober 1976

“Verassingen kwamen er niet. Johan Verminnen, Herman Van Veen en Kris de Bruyne kwamen het verwachte applaus inpikken”.

[TERUG]