1979 - OMTRENT DE PERIODE VAN HET ALBUM PAPRIKA
BILLBOARD, KNACK, ... andere.

“KNACK”, Peter Cnop, 28 november 1979

“… Maar Kris de Bruyne is al te lang een attractie als jongen met leed geweest. Komt dat zien : met woorden waarop eigen droefenis kon rusten, en te weinig gesmaakt op zijn eigen waarheid. Het is een waarheid die niet altijd prettig is. Het is een waarheid die volwassen is geworden, en waar De Bruyne het zelf wat lastig mee heeft, maar van “Paprika” een van de meest authentieke popdocumenten maakt. Laat De Bruyne dan zijn a’s zoals Dylan door zijn neusvleugels slepen, en af en toe van woede zoals Coyne uit de bocht van zijn eigen melodie gaan, dit is levende muziek”.

”BILBOARD”, CS, 7 december 1997

”Deze derde officiële LP van Kris heeft lang op zich laten wachten. Naar gewoonte openbaart Kris zich als een autistisch, vaak sardonisch verteller van eigen en andermans leed en met name tekstueel is hij in goeden doen.
… Beste nummers : erg veel.
Zeer goede plaat, waar voor zijn geld”.

Fragment uit een niet te achterhalen krant, 1976.

“Kris de Bruyne is op een prachtig hoogtepunt gekomen, wat zich uit in het brengen van de prachtige langspeler “Paprika” en een tv-special rond zijn muzikaal talent op BRT-TV, 20.10u, op het eerste net”. …
“Het minste wat je van “Paprika” moet zeggen, is dat Kris de Bruyne zichzelf is gebleven. Al eens bitter, soms sarcastisch, en in wezen toch romantisch”.

[TERUG]