2000 - OMTRENT DE PERIODE VAN HET ALBUM ZAKFORMAAT XL
DE STANDAARD, DE TIJD, DE MORGEN, ....

“DE MORGEN”, Jeroen De Preter, 10 januari 2000.

“Een show als deze had ik nooit eerder gezien. “Grote Liefde” is een bloemlezing uit de internationale literatuur en liederenkrans. Gedichten van Catullus, Andreus en Plouvier; liedjes van Piaf, Dylan, en De Bruyne; teksten uit de fax; het ‘Hooglied’ en ‘De Morgen’, ze staan hier broederlijk naast mekaar. Het overkoepelend thema – de liefde, natuurlijk – knap regisseurswerk van Erik Wouters, en de voelbare vriendschap tussen deze vier minnezangers, maken er een vloeiend, onderhoudend geheel van. Zelden voltrok de kruisbestuiving tussen woord en muziek zo organisch”

“DE STANDAARD”, Peter Vantyghem, 14 maart 2000.

“Een verbond van drie groten, dat potentieel groter is dan de som van de delen: dat is Zakformaat XL”.

“FINANCIEEL ECONOMISCHE TIJD”, 22 maart 2000.

“Bestaat er zoiets als een ‘supergroep’ met een gezond relativeringsvermogen en een levensnoodzakelijke dosis humor ? Heeft Vlaanderen een eigen Crosby, Stills & Nash en kan een gedeelde liefde en passie voor de gitaar het ego op een zijspoor schuiven ?
Blijkbaar wel wanneer je naar ‘N° 1’ van “Zakformaat XL” luistert.

“KRANT VAN WEST-VLAANDEREN”, koptitel, 24 maart 2000.

“Een supergroep in Zakformaat”.

“DE MORGEN”, Bart Steenhaut, 8 augustus 2000.

“De concerttent van Dranouter ging pas in de late namiddag uit de bol. Dat gebeurde tijdens het optreden van “Zakformaat XL”, dat reeds op de Gentse Feesten aan het grote publiek werd voorgesteld. De eerste vier songs ging het er nog rustig aan toe, maar toen sloeg de vlam in de pan.

Het concert culmineerde in een stomende versie van “Waar ik voor Leef” gevolgd door “Ballerina’s”, ruim twintig jaar na datum nog steeds een van De Bruyne’s betere. Al evenveel vuur en overtuiging stak Kris in de encore “Nooit Meer Voor Altijd”. Bij een publiek dat overwegend jong was, sloegen de stoppen door. De muziek van de drie heren spreekt duidelijk ook deze generatie aan”.

[TERUG]