1993 - OMTRENT DE PERIODE VAN HET ALBUM KEET IN DE LOBBY
HUMO, KNACK, HET BELANG VAN LIMBURG, DE MORGEN, ZONDAGSBLAD, HET VRIJE WAASLAND, GAZET VAN ANTWERPEN.

“DE MORGEN”, DS, 2 februari 1993

“”Keet in de Lobby” is een voortreffelijke verzameling songs van een Vlaamse rocker die alleen nog een plaat maakt als hij werkelijk iets te zeggen heeft. Een voorbeeld dat tot navolging strekt”.

“HET NIEUWSBLAD”, Dominique Trachet, 3 februari 1993

“”Keet in de Lobby” is ongetwijfeld de beste Kris de Bruyne-cd tot nog toe”.

“HET BELANG VAN LIMBURG”, Stijn Meuris, 17 februari 1993

“”Ik heb er nu meer zin in dan ooit tevoren”.
Dat is een Kris de Bruyne-stelling die hoorbaar bewezen wordt. Op “Keet in de lobby”, het nieuwste album van Kris de Bruyne pakt de man sterk uit. Kippevel-muziek, een handvol kwaaie liedjes, maar vooral teksten die overtuigen en bij de strot grijpen”.

“HUMO”, RV, 18 februari 1993

“De menswording van Kris de Bruyne. …
Ik draai het werk van Kris de Bruyne, en nogmaals stel ik vast dat zijn stem haar weerga niet heeft in het roemruchte aanslibsel Vlaanderen. …
In de jaren tachtig vond ik dat Kris de Bruyne zichzelf niet meer was, of misschien niet meer wist wie hij precies moest zijn, maar op zijn nieuwe, door Thé Lau geproducete cd “Keet in de Lobby” geloof ik hem weer.

“WEEKEND KNACK”, 24 februari 1993

“Kris de Bruyne besloot zijn tong in te slikken tot de beste woorden hem in de mond rolden en declameert in samenspraak met Thé Lau. Het aanzoek is even verrassend als voor de hand liggend. Er is de generatie, er zijn de stemmen, er is de taal, en nu is er meer.

“ZONDAGSBLAD”, Carlos Alleene, februari 1993

“”Keet in de Lobby” is een sublieme cd van Kris de Bruyne, die zichzelf heeft weergevonden”.

“HET VRIJE WAASLAND”, Erik Apers, 26 februari 1993

“”Keet in de Lobby”, de nieuwe cd van Kris de Bruyne, is het wachten meer dan waard geweest. Elf pareltjes die elk even zuiver en eerlijk klinken en in hun totaal ongetwijfeld één van de beste Nederlandstalige cd’s van de afgelopen jaren vormen”.

“GAZET VAN ANTWERPEN”, René De Witte, 27 februari 1993

“Er zijn van die comebacks die vriend en vijand met verstomming slaan. Neem nu deze van Kris de Bruyne. Een plaat die nauwelijks moet onderdoen voor het meesterwerk “Ook Voor Jou” uit 1975.

“HET BELANG VAN LIMBURG”, SM, 9 maart 1993

“Kris de Bruyne levend : de herbevestiging. …
De start van de bijna veertig concerten tellende toernee van Kris de Bruyne kende zondagavond de kracht van een goedgemikte aftrap. Een fel, warm en goudeerlijk optreden van een artiest met diezelfde kwaliteiten. …
Aan Kris de Bruyne hoeft dit jaar niet getwijfeld te worden”.
“DE GENTENAAR”, auteur onbekend, 26 maart 1993

“Een even genadeloze als perfecte sfeertekening en een flinke dosis levenssarcasme, dat zijn slechts van de grote eigenschappen van liedjesschrijver, musicus en zanger Kris de Bruyne”.

[TERUG]