2001 - OMTRENT DE PERIODE VAN HET ALBUM BUITEN DE WET
MUZIEKKRANT, KNACK, DE MORGEN, HUMO, ....

“INTERNET – MUZIEKKRANT”, 28 september 2001.

“Zijn nieuwste cd “Buiten de Wet”, waar Kris bewijst dat hij niets aan zeggingskracht en motivatie heeft ingeboet, is opnieuw een meesterwerk”.

“KNACK MAGAZINE”, 3 oktober 2001.

“Songschrijven moet je hem natuurlijk niet meer leren. Kris de Bruyne is een man van de inhoud, laat anderen zich bekommeren om de vorm. Denk maar aan wat Thé Lau van The Scène deed op “Keet in de Lobby”. Op “Buiten de Wet” laat Mauro Pawlowski de nummers openbloeien.

Klinkt de cd aangenaam, tekstueel is ze scherp. De Bruyne zingt over zelfmoord, god en balorigheid, maar ook over de zoete liefde”.

“DE MORGEN”, Dirk Steenhaut, 5 november 2001.

“Rauwer en bluesier …
Samen met Raymond Van Het Groenewoud en Jan De Wilde behoort Kris de Bruyne al ruim dertig jaar tot de beste singer-songwriters die Vlaanderen rijk is.

Je zou het zijn hoogsteigen “Blood on the Tracks” kunnen noemen. Die vergelijiking met Bob Dylan snijdt best wel hout. Zelfs zijn band doet regelmatig denken aan The Band”.

“HUMO”, Rudy Vandendaele, 18 september 2001.

“”Ik Lach mij Kapot” is een van de mooiste Nederlandstalige songs die ik de afgelopen jaren heb gehoord : strak van compositie, melodieus, erg goed gezongen, en briljant in zijn eenvoud. Zo, dat moest er even uit.
Kris de Bruyne (51) heeft dit nummer samen met de befaamde Mauro Pawlowski geschreven. Het luidt veelbelovend zijn nieuwe cd “Buiten de Wet” in. En die belofte wordt ingelost”.

[TERUG]