Over de cd, het boek en de toernee “30 Jaar Zwervend Bestaan”
“DE MORGEN”, Dirk Steenhaut, 17 september 1998


“Het lijkt een beetje vroeg : een artiest die op zijn 48ste al uitgebreid begint om te kijken. Toch denkt Kris de Bruyne nog lang niet aan ophouden. Zelf spreekt hij ’t liefst over een tussentijdse balans, even stilstaan bij het verleden om daarna de toekomst nog vastberadener te lijf te kunnen gaan. “30 Jaar Zwervend bestaan” is trouwens een van de beste platen die hij ooit heeft gemaakt. Niet alleen blijkt uit het materiaal dat De Bruyne een erg getalenteerd liedjesschrijver is, die alleen in tijdgenoten als Jan De Wilde en Raymond Van Het Groenewoud zijn gelijke vindt; hij zingt ook beter en meer doorvoeld dan ooit. Maar er zijn nog meer tekenen van artistieke rijpheid, vooral in de teksten.


Nog beter nieuws is dat De Bruyne in de komende weken de boer opgaat met de exquisiete bezetting die van zijn jongste dubbel-cd zo’n belevenis heeft gemaakt. Wie zichzelf als een muzikale fijnproever beschouwt, mag dit gebeuren onder geen beding aan zich voorbij laten gaan.


En voorts is er natuurlijk ook nog een terugblik in boekvorm, door de zanger geredigeerd, maar moeilijk te benoemen is. Het is een even gefragmenteerd als fascinerend portret ; biografie noch autobiografie, veeleer iets daar tussen in”.


[TERUG]