"STAGE - Totaalmagazine voor muzikant en muziekliefhebber", Dirk Fryns, 31 oktober 2005.


quotering: *****

"... Het resultaat is de bijna 37 minuten durende solo-cd "Westende Songs" die dieper snijdt dan Kris de Bruyne ooit gesneden heeft. Het vuilrode bloed is zwanger van levenservaring, (wan)hoop en een scherpe observatiegeest , en wordt door de juiste gitaarkkoorden in goede banen geleid. Producer van dienst is niemand minder dan Jean-Marie Aerts, zowat de enige die het eerste elektrisch geladen debuut van de Bruyne in 1973 niet verketterde.

... In het hoofd van de Bruyne sliepen filosofen, muzikanten en auteurs maandenlang samen om zo een kruisbestuiving af te leveren ...

"Westende Songs" geeft je meermaals een emotionele uppercut, maar je kruipt zonder morren opnieuw recht om daarna weer gevloerd te worden.

... Het is een cd die bij momenten zeer diep in de ziel van de luisteraar snijdt. Opvallend is ook de zeer organische klank . Jean-Marie Aerts geeft je klankgewijs de indruk dat de Bruyne naast je op zijn zetel gitaar zit te spelen".JEAN-MARIE AERTS over "WESTENDE SONGS":


"Ik heb er in alle eerlijkheid niet lang over moeten nadenken. Kris wilde de best klinkende nederlandstalige akoestische cd aller tijden maken, en dan staan mijn zintuigen op scherp. Ik vertelde hem wel dat hij dan de beste nederlandstalige songs aller tijden moest schrijven, en hij was vertrokken. Ik heb me klankgewijs laten inspireren door opnames van John Lee Hooker en Robert Johnson. Een plank aan de voeten als ritme-instrument.

De plaat klinkt meer bluesy dan heel wat bluesplaten.

Alle eer daarvoor aan Kris.

Die op zijn beurt alle eer aan jou zal doorverwijzen.

En zo blijven we bezig. De songs hebben de plaat zo laten klinken. Het is een wisselwerking geweest.

Jullie waren een soort Winnetou en Old Shatterhand.

(Lachend). Maar wie is wie ? Het was inderdaad een zeer mooie ervaring en samenwerking. We waren soulbrothers en het klopt dat ik zijn elektrisch debuut nog verdedigd heb.

Kris had en heeft nog steeds de juiste attitude. De songs die hij me voor deze plaat liet horen bliezen me van mijn sokken. En Kris heeft een heel eigen stijl. Zijn open tunings en flatpickings maken het allemaal heel bijzonder. Het was beslist een eer om dit allemaal te mogen doen".

[TERUG]